Glaskarriär

Magnus, en glasblåsare i Halmstad. Har sedan barndomen drömt om att få blåsa glas. Efter naturvetenskaplig gymnasieutbildning och militärtjänst, bar det äntligen av mot glasskolan i Orrefors. Under två års tid växte kunskaperna ikapp inom så vitt skilda områden som glasblåsning, glasslipning, glas- och konsthistoria, formgivning och den kreativa processen.

Ut från glasskolan kom en inspirerad, ambitiös och arbetsvillig kille. Därefter har det jobbats runt på olika bruk och glashyttor, med ständigt varierande arbetsmoment och ökande krav på kunskap och känsla.

Har genom åren arbetat med en handfull formgivare inom Kosta Boda, gjort specialuppdrag beställda av olika kommuner och företag och även utsmyckning av vigselrum på Arlanda flygplats.

Ett par korta om glasblåsaren...

 

Ålder: Jag slog upp mina gröna när det bara var några veckor kvar på 70-talet.

 

Utbildning: Orrefors Glasskola, 2000-2002, Cmog i New York veckokurs i glasskulptering.

 

Tidigare arbetsgivare: Eldoluft i Båstad, Orrefors, Glasverk i Varberg, Mantorps glasbruk, Steninge Slott, Åfors glasbruk och återigen Steninge Slott.

 

Intressen: Utöver glaset, så ligger kampkonst och min kära hustru mig varmt om hjärtat.

 

Vision: Upplevelse! Min önskan är att mina kunder och besökare ska vara med och dela min passion för glaset. Uppleva det själv, genom att prova på att blåsa en glaspjäs, att själv designa en glaspjäs som jag sedan förverkligar eller att handla något vackert som jag skapat.